Anonyymit Alkoholistit

On olemassa ratkaisu

Onko AA Sinua varten?

Onko AA minua varten?

Kaikki me AA-laiset olemme kysyneet tämän kysymyksen. Huomasimme, että monet olivat tunteneet samoin kuin me. AA:n avulla yritimme ymmärtää, mitä alkoholi oli tehnyt meille. Emme olleet yksin. Voisimme saada apua. Vastaa jokaiseen kysymykseen kyllä tai ei. Kyllä-vastauksista selviää, onko AA sinua varten.

1. Olenko yrittänyt lopettaa juomisen vaikka viikoksi, mutta en ole pystynyt siihen?
Useimmat meistä AA-laisista tekivät lupauksia itselleen tai perheelleen. Emme pystyneet pitämään niitä. Sitten tulimme AA:han, missä sanottiin: ”Yritä olla juomatta tänään. Jos emme juo tänään, emme voi tulla humalaan tänään.”

2. Olenko toivonut, että ihmiset lopettaisivat puhumisen juomisestani?
AA:ssa emme neuvo kenellekään mitä tehdä. Puhumme siitä, mitä me teimme. Puhumme omasta juomisestamme. Puhumme siitä, kuinka lopetimme. Autamme sinua, jos haluat apua.

3. Olenko vaihtanut juomalaatuja, etten tulisi humalaan?
Yritimme olla tulematta humalaan. Teimme laimeita paukkuja. Joimme vain olutta tai viiniä tai joimme ainoastaan viikonloppuisin. Mutta, jos joimme mitä tahansa missä oli alkoholia, tulimme humalaan.

eka4.  Tarvitsenko koskaan aamuryyppyä päästäkseni liikkeelle
Huomasimme, että jos tarvitsimme ryypyn herätessämme, oli alkoholin tarpeemme liian suuri. Jos tarvitsemme ryyppyä päivän aloittamiseksi, on juominen ongelma.

5.  Kadehdinko ihmisiä, jotka voivat juoda joutumatta vaikeuksiin ?

Muut ihmiset näyttivät pystyvän joko ottamaan tai jättämään. Me olimme erilaisia. Emme ymmärtäneet miksi.

6.  Aiheuttaako juomiseni ongelmia kotona?
Ennen AA:ta luulimme, että ihmiset tai ongelmat kotona aiheuttavat juomisemme. Nyt tiedämme, että juominen pahensi asioita kotona.

toka


7.  Aiheuttaako juomiseni vaikeuksia muiden ihmisten kanssa?
Ihmiset kohtelivat meitä erilailla, kun joimme. He kyselivät paljonko olimme juoneet. Huomasimme, että menetimme ystäviämme, koska joimme.

8.  Yritänkö saada ylimääräisiä drinkkejä?
Joskus otimme ”muutaman” jo ennen lähtöämme. Juomia ei koskaan ei näyttänyt olevan tarpeeksi.  Juomat eivät koskaan tulleet niin nopeasti kuin ne halusimme.

9.  Olenko yrittänyt lopettaa juomisen, mutta tullut silti humalaan?
Huijasimme itseämme, että voisimme lopettaa milloin tahansa. Tajusimme, että heti kun aloimme juoda, emme pystyneet lopettamaan.

kolkku10.  Olenko ollut  poissa töistä tai koulusta juomisen vuoksi?
Ilmoitimme olevamme sairaita tai valehtelimme päästäksemme töistä tai koulusta. Oikeasti olimme krapulassa tai humalassa.

11.  Onko minulla ollut muistikatkoja – ajanjaksoja, joita en pysty muistamaan?
AA:ssa saimme kuulla, että muistikatkot ovat merkki siitä, että meillä on juomisongelma.

12.  Olisiko elämäni parempaa, jos lopettaisin juomisen?

Monet meistä joivat helpottaakseen asioita, mutta tullessamme AA:han, alkoholi hallitsi elämäämme.nelkku

 

 

 

 

 

 

Miltä näyttää?  Onko AA sinua varten?

AA ei voi hoitaa kaikkia ongelmiasi, mutta voimme näyttää, miten elää päivä kerrallaan ilman alkoholia.  Moni on voittanut juomisongelmansa. Vain sinä voit päättää onko AA sinua varten. Jos vastauksesi on kyllä, soita meille.